Zoeken


Schorsmarpissa vrouw

Schorsmarpissa vrouw

Dit prachtige springspinnetje is 1 van mijn lievelingsspinnen. Dit eens een vrouwtje. Dat kan je zien door de oranje-gele haarband onder haar ogen. Het mannetje heeft dat niet. 
Deze spin bouwt geen webben maar ze besluipt haar prooi en bespringt ze als een heuse tijger. 
Het is de grootste springspinnensoort die in Europa voorkomt. 
Oranje Lauxaniidae Vlieg

Oranje Lauxaniidae Vlieg

Lauxaniidae vliegen zijn een familie uit de tweevleugeligen (Diptera), dat is een onder orde van vliegen (Brachycera). 
Over heel de wereld heeft deze familie 16 geslachten en wel 2000 soorten. Daarom heeft deze vlieg alleen een Latijnse, maar geen Nederlandse naam. Omdat er zoveel soorten van zijn.
Helaas is het niet zo'n scherpe foto. Ik zag deze vlieg net toen mijn werkpauze was afgelopen en daarom kon ik geen uitgebreide fotoreportage maken. Want daar zit dan vaak wel een goed plaatje bij.
 
Pissebed

Pissebed

Pissebedden oftewel Ruwe pissebedden zoals ze eigenlijk heten zijn familie van de krab en de kreeft. Het is één van de weinige ordes van schaaldieren die op het land leven. Deze schaaldieren hebben zich aangepast aan het leven buiten de zee.  De rest van deze orde leeft in zee. Ze ademen nog met kieuwen. Daarom moeten ze altijd in een vochtige omgeving verblijven.
Stadsreus

Stadsreus

Close-up van een Stadsreus die aan het smullen is van de nectar van de vlinderstruik
Kleine Zebraspringspin

Kleine Zebraspringspin

Deze Zebraspringspin is een klein maar dapper spinnetje. Altijd op jacht want hij bouwt geen webben maar bespringt zijn prooi als een tijger. Je kan de twee grootste ogen goed zien. Als je het nog niet wist: zoals de spin acht poten heeft, heeft hij ook acht ogen.
Baby spinnetjes

Baby spinnetjes

De Getijgerde lijmspuiter die ik "gered" heb heeft een rustig plaatsje gekregen in een nepplantje. Hier kan ze fijn haar kroost uitbroeden. Binnenkort nog meer van deze prachtige echte spidermannetjes in mijn huis. Ze maken geen webben. Maar gooien een giftig web zigzaggend over hun prooi heen. Ben heel blij met deze soort in mijn huis! Dat is dan bij de grotere huisspinnen wat minder moet ik toegeven hihi.
Bij de foto hieronder kan je de jonkies al goed zien zitten.
Gezinsuitbreiding

Gezinsuitbreiding

Joepie! Mijn lievelings spin, de Getijgerde lijmspuiter krijgt gezinsuitbreiding. Ze zat bovenin mijn kast dus had haar eruit gehaald. Tot mijn verrassing was dit exemplaar voorzien van een enorm eipakket. Dat zag ik nog niet toen ik haar redde. Anders had ik haar misschien beter kunnen laten zitten.
Kameleonspin met spindraden

Kameleonspin met spindraden

Deze mooie foto heb ik gekregen van een collega. Het is de Gewone Kameleonspin (Misumena Vatia). Deze spin hoort bij de familie van de krabspinnen. Hij kan niet zo snel van kleur veranderen, dit duurt wel 10 tot 25 dagen. Deze spin jaagt vanuit een hinderlaag. Ze wacht vaak op een bloem waar ze de kleur van heeft aangenomen. Ze kan dan dagen tot zelfs weken blijven wachten. Ze kan prooien aan van wel 3 keer haar grootte, omdat ze heel sterk gif heeft. Ze maakt geen webben maar heeft wel spindraad, zodat ze als dat nodig is een veiligheidslijn kan gebruiken zoals Spider-Man
Strekpoot

Strekpoot

De Strekpoot (Dicranopalpus Ramosus) is een soort Hooiwagen. Het is geen spin. Normaal hebben ze acht poten. Dit exemplaar is één poot verloren.  
De vertakte "voorpootjes", de palpen zijn een soortkenmerk.
Kruisspin op Hibiscusplant

Kruisspin op Hibiscusplant

Tekst volgt nog
Gehakkelde aurelia

Gehakkelde aurelia

Tekst volgt nog
Atalanta Vlinder

Atalanta Vlinder

Tekst komt nog
  « 1 ...